Vart är projektet idag?

  • Lokalen är byggd.
  • Beviljat 4.3miljoner från Allmäna arvsfonden.
  • Designen för Parkourgymmet är klar.
  • HLBygg har påbörjat isolering m.m.

jump_liten_outjpg
Foto: Antero Hein

Allt började sent 2018 när Skurups kommun tog kontakt med TiP Generations Höör om en idé att starta ett parkourgym i Skurup.
"Det hade passat bygden perfekt" 
Vi höll med då vi har antal ledare uppväxta i Skurup samt ordförande har arbetat på fritidsgården (Gummifabriken).
Vid första mötet hade vi redan vatten över huvudet.... Vi var mitt i vårt egna bygge av Parkourgymmet i Höör som öppnade mars 2019.

DSC_6363JPG
Foto: Markus Stjärnfelt

Tiden gick, Skurups Kommun visade stort intresse att se detta verklighet och hade fått en bra känsla för TiP Generations.
Sommaren 2019 var här och kommunen kallade TiP och HLBygg till möte.
Energin och positviteten var enorm i rummet, aldrig träffat två stycken som inte är från vårt parkourcommunity vara så taggade för ett parkourgym.

HLBygg var med på noterna och var väldigt generösa genom att "spara/hålla" en stor lokal till oss i Skurup fem minuter från stationen.
Vi i TiP Generations kände att detta kan bli vårt dröm parkourgym och satt gasen i botten.

För att få tag i så pass mycket pengar som vi drömde om, vilket än idag känns overkligt, Tack till Allmänna arvsfonden och den stora hjälpen från SVB (Svensk bidragsförening).
SVB har vart en stor hjälp i detta projektet med allt möjligt, ansökan är inte det lättaste samt i sådana stora belopp att hantera så behöver man flera att komma på dom bästa lösningarna samt vara väldigt kreativ.

4.3miljoner beviljade Allmäna arvsfonden för detta projektet.
Lokalen är lite över 500kvm, 7m takhöjd, det kommer utan tvekan bli Skånes bästa parkourgym och förhoppningsvis Sveriges bästa!

Träningsverket
Vi kommer vara en del av träningsverket byggnad i Skurup.
En vägg mellan oss och padlhallen, på andra sidan har vi IFC samt STC, Brottning och Hybrid state finns på samma parkering.
Det ser vi väldigt positivt på då vi tror på att olika rörelser på samma plats bidrar till fler testar nya saker så som parkour eller liknande.

00jpg
Bild tagen från www.hlbygg.se

Media om Parkourgymmet